Generalni sekretar NNKS učestvovao na sastanku Programskog komiteta WPC

Generalni sekretar NNKS učestvovao na sastanku Programskog komiteta WPC

Generalni sekretar NNKS, prof. dr Goran Radosavljević, učestvovao je na sastanku Programskog komiteta WPC, od 8-12. decembra u Hjustonu. Kao član organizacionog odbora 23. Svetskog naftnog kongresa, koji će se održati od 6-10. decembra 2020. godine u Hjustonu, profesor Radosavljević je učestvovao u selekciji učesnika Kongresa. Tom prilikom su potvrđeni učesnici čiji su radovi prihvaćeni na tehničkim sesijama (Forumima) kao i učesnici čiji su radovi prihvaćeni na poster sesijama.

Članovi Programskog komiteta obišli su Džordž R. Braun konferencijski centar u kome će se održati sledeći kongres, gde ih je domaćin, Naftni komiteta SAD, upoznao sa dosadašnjim napretkom u tehničkom delu organizacije Kongresa. Kongreski centar se prostire na površini od oko 170.000m2 zatvorenog prostora sa 105 kongresnih sala i oko 80.000m2 izložbenog prostora.

Svetski naftni kongres je najvažniji događaj u sektoru nafte i gasa koji se održava svake treće godine na kome učešće imaju lideri iz celog sveta, uključujući šefove država, ministre energetike i direktore kompanija. Očekuje se da će na Kongresu učestvovati više od 100 zemalja, 50 ministara, 700 stručnih govornika, 1.000 medija i 10.000 delegata, a paralelno će biti organizovana i Svetska izložba dostignuća iz sveta nafte i gasa. Do sada su učešće na kongresu potvrdili generalni direktori i predsednici kompanija Petrobras, Sonatrach, Woodside, NNPC, Halliburton, Total, Equinor, Baker Hughes, Chevron i Exxon Mobil.

Članice: