Generalni sekretar NNKS izabran za člana Programskog komiteta WPC

Generalni sekretar NNKS izabran za člana Programskog komiteta WPC

Uoči početka 22. Svetskog naftnog kongresa u Turskoj, Svetski naftni savet održao je redovnu izbornu Skupštinu. Tom prilikom predstavnici 65 nacionalnih komiteta jednoglasno su izabrali Tora Fjaerana za novog predsednik Svetskog naftnog saveta za period od 2017-2020. godine. Tor Fjaeran je do sada bio direktor Programskog saveta WPC-a, a dugogodišnji je direktor u norveškoj kompaniji Statoil.

Istovremeno, članice su izglasale i novi sastav Kongresnog programskog saveta (CPC) za period od naredne tri godine kada će biti održan 23. po redu Svetski naftni kongres u Hjustonu. Predsedavajući programskog saveta i ujedno potpredsednik WPC je gospodin Pedro Miras iz Španije

Nacionalni Komiteti predlažu iskusne stručnjake drugih zemalja za Savet koji čine 11 kandidata, dok Predsednik Svetskog naftnog saveta i Programski direktor mogu da predlože dodatne članove kako bi se obezbedio dobar balans znanja, iskustva, ekspertize i rodne jednakosti.

Nacinalni naftni komitet Srbije ima čast da je generalni sekretar Prof. dr Goran Radosavljević na predlog Naftnog komiteta Slovenije izabran za člana Programskog saveta i da će aktivno učestvovati u organizaciji i pripremi za 23. Svetski naftni kongres 2020. godine.

Članovi Programskog saveta za period 2017 -2020
dr Goran Radosavljevic – Srbija
dr Vladimir Feygin – Rusija
Artur Thernesz – Mađarska
Liu Yuzhang – Kina
Uichiro Yoshimura – Japan
Jamal Alhumoud – Kuvajt
Pascal Breton – Francuska
prof. dr Stefan Ernst – Nemačka
Dorine Terwogt – Holandija
Abhishek Deshpande – Velika Britanija
dr Mohammadali Emadi – Iran
dr Pandele Neculae – Rumunija
Kutluhan Olcay – Turska
Ali Al Meshari – Saudijska Arabija
Jim McFarland – Kanada
Nils Telnaes – Norveška
Gerardo Uria – Sjedinjene Američke Države

Članice: