Novi naziv Svetskog naftnog saveta - Svetski naftni savet za energetiku (WPC energy)

Novi naziv Svetskog naftnog saveta - Svetski naftni savet za energetiku (WPC energy)

Svetski naftni savet (WPC) objavio je da će raditi pod novim imenom WPC Energy, Svetski naftni savet za energetiku. WPC je ovu promenu, novi vizuelni identitet i novu strategiju brenda najavio u Kanadi, na nedavno održanom kongresu u gradu Kalgariju. Na ovaj korak odlučili su se zbog proširivanja fokusa na nove energetske trendove i sveobuhvatnijeg pregleda na energetiku u ovim dinamičnim vremenima.

Ovaj potez odražava proširenje fokusa organizacije da podstakne globalni uticaj na energetski sistem sa niskim sadržajem ugljenika kroz raznoliku i održivu kombinaciju izvora energije. Organizaciju će predstavljati novi logo i novi slogan: Svetski forum za energetsku transformaciju.

WPC Energy sprovodi tekući strateški pregled kako bi olakšala dijalog i podstakla veze u svim delovima energetskog pejzaža, rekao je Pedro Miras Salamanka, predsednik WPC Energy.

„Zalažemo se da se sve energije i tehnologije moraju prihvatiti kako bi se suočili sa izazovom da se planeta energizira na odgovoran način. Kako se menja naša poslovna strategija, tako se menja i naša strategija brenda — i kao takva ovo predstavlja najznačajniju promenu našeg identiteta u našoj 90-godišnjoj istoriji“, rekao je on.

Projekat rebrendiranja je preduzet tokom 2023. godine u zajedničkom pristupu koji je vodila renomirana kompanija Interbrand, vodeća svetska konsultantska kuća za brendove.

WPC Energy je osnovana 1933. godine nepolitička organizacija sa dobrotvornim statusom u Velikoj Britaniji i akreditacijom nevladine organizacije od strane Ujedinjenih nacija. WPC Energy organizuje najveći svetski kongres nafte i gasa svake tri godine, pokrivajući sve aspekte energetske industrije, uključujući upravljanje njenim društvenim, ekonomskim i ekološkim uticajem.

Novi naziv i vizuelni identitet stupio je na snagu nakon održavanja 24. Svetskog naftnog kongresa u Kanadi koji je održan sredinom septembra, na kome je između ostalog odlučeno i da se nakon održavanja svetskog naftnog kongresa u Rijadu 2026. godine, ova prestižna energetska manifestacija počne da se održava čak na period od dve godine, te će nominovane zemlje koje žele da budu domaćini  novog svetskog kongresa za 2028. godinu biti predloženi uskoro.

Reč je o prestižnom energetskom forumu kojem prisustvuju predstavnici država i vlada energetskih lidera u oblasti nafte i gasa, zatim vodeće kompanije koje posluju u ovoj oblasti, kao i eksperti koji će diskutovati o izazovima i mogućnostima upravljanja svetskim naftnim i energetskim resursima u izazovnim globalnim okolnostima i okolnostima energetske tranzicije.

Svetski naftni kongres održava se na svake tri godine u zemljama članicama Svetskog naftnog saveta, a ovogodišnji 24. po redu pod temom „Tranzicija energije: Put do nule“ je organizovan kroz strateške i tehničke sesije, panele, ali i sajamsku manifestaciju. Kongresu je i ovaj put prisustvovala delegacija Nacionalnog naftnog komiteta Srbije, a organizovani su brojni susreti sa međunarodnim delegacijama koji su bili veoma važni za razmenu znanja i iskustava u oblasti nafte i gasa.

Članice: