Prof. dr Zoran Gligorić, potpredsednik Nacionalnog naftnog komiteta Srbije izabran i za potpredsednika međunarodnog udruženja IAGSUA

Prof. dr Zoran Gligorić, potpredsednik Nacionalnog naftnog komiteta Srbije izabran i za potpredsednika međunarodnog udruženja IAGSUA

Sa ponosom objavljujemo da je potpredsednik Nacionalnog naftnog udruženja Srbije Prof. dr Zoran Gligorić, koji je i redovni profesor na Rudarsko – geološkom fakultetu u Beogradu izabran za potpredsednika prestižnog međunarodnog udruženja IAGSUA za period od 2023-2028. godine.

The International Association of Grey Systems and Uncertainty Analysis (IAGSUA) je međunarodno udruženje koje okuplja istraživače u oblasti analize Sivih sistema i neodređenosti. Oblasti delovanja su vezane za razvoj ideja, koncepata, metoda i modela u okviru Teorije sivih sistema i Teorije sistema u uslovima neodređenosti.

Istraživači rade na razvoju modela i analitičkih tehnika sa stanovišta njihove široke primene u različitim oblastima prirodnih i društvenih nauka, kao i u oblastima inženjerskih tehnologija. Udruženje organizuje međunarodne naučne kongrese i konferencije iz pomenutih oblasti, podržava izdavačku delatnost (knjige, monografije,...).

U okviru udruženja egzistiraju i dva časopisa rangirana na SCIe listi (kategorije M21 i M23). Uloga potpredsednika udruženja podrazumeva obavljanje svih aktivnosti na unapređenju rada udruženja u pomenutim delatnostima, razvoju novih teoretskih pristupa i njihovoj primeni i razvoju interdisciplinarne saradnje.

Članice: